Noord-Limburgse Modelspoorvereniging
 

Algemene informatie

Op 12 juli 1982 werd onze vereniging opgericht met het doel mensen die iets met spoorwegen, modelbouw en modelspoorwegen gemeen hebben, bij elkaar te brengen en om deze hobby in al zijn facetten te beleven en uit te oefenen.

Voor deze hobby heb je veel ruimte nodig en liefst veel meer dan de ruimte die thuis beschikbaar is.  Onze vereniging heeft daarvoor een clubgebouw in eigendom en we hoeven dan ook nooit bang te zijn dat we moeten verhuizen omdat de huur opgezegd wordt! 

Alle banen, rails en andere modelspoor onderdelen zijn eigendom van de club en alleen het rijdend materieel wordt door de leden zelf meegenomen.  Ook hiermee zijn we duidelijk onderscheidend van vele andere modelspoor verenigingen.

Op dit moment, juni 2023, zijn er drie banen die nieuw opgebouwd worden: - Een 3 rails H0 Märklin baan en een 2 rails H0 baan van maar liefst 12 x 6 meter oppervlakte en als laatste een N-baan.
Voor de 2 rails baan is alle rails gelegd en zijn we op het moment bezig om de baan compleet te digitaliseren, interessant voor iedereen die meer over digitale techniek wil weten.

Binnen onze vereniging hebben we leden met veel kennis over elektronica en computers en wanneer andere leden daar informatie over willen hebben geven we hier een cursus over.  Elke maandag kan iedereen trouwens vragen stellen over dit onderwerp, daarvoor zit je toch bij een modeltreinen club ?

Voor de 3-rails- en de N-baan is het banenplan klaar en zijn we bezig om de rails te leggen.

We zijn actief op zoek naar nieuwe leden die ons willen helpen om deze banen verder af te bouwen.  Technisch gezien hebben we nog vele interessante uitdagingen te gaan maar ook voor de aankleding van dorpen, bergen, rivieren enz. is nog veel (leuk) werk te verrichten.

De jaarcontributie voor de leden bedraagt €100,- per jaar en dat geld wordt, samen met de inkomsten van onze gezellige bar, gebruikt om de banen verder af te bouwen.

Adres en contact gegevens

NOORD LIMBURGSE MODELSPOORWEG VERENIGING       

Het bezoekadres van ons clubhuis is "Wachtpost 15".  Auxilliatrixweg 35D,  5915PN  Venlo

U vindt ons op het terrein van de Zorggroep Noord-Limburg, schuin tegenover verpleeghuis De Witte Steen.
Het verpleeghuis De Witte Steen wordt met de eigen bewegwijzering bordjes aangegeven op het terrein van de Zorggroep Noord-Limburg.

Het clubgebouw is geopend 's maandags van 14:30 uur tot 23:00 uur


tel:06-17698379

p.a. Leeuwerikstraat 21
5922 VJ Venlo


Website www.nlmvvenlo.nl