Noord-Limburgse Modelspoorvereniging
 

Cursus elektronica

Er moet in Modelspoor-land heel wat gezucht en gemopperd worden op elektronica en software programma's die niet doen wat verwacht wordt.  De aangeboden apparatuur is echter meestal van prima kwaliteit, het ontbreekt ons vaak aan technische kennis om alles goed te begrijpen en aan te sluiten.  Het is ook niet zomaar gedaan want de apparatuur is ingewikkeld en dat moet je dan maar even snappen allemaal.

Onze Modelspoorvereniging heeft nu het geluk dat een van de leden een leraar elektronica en computerkunde is aan het Vistacollege in Zuid-Limburg.  Hij is bereid gevonden om voor leden en aspirant leden een training Elektriciteitsleer en Elektronica te verzorgen.
Deze training gaat van start wanneer het Covid-19 virus onder controle is zodat we weer in groepen bij elkaar mogen komen. 

De training zal beginnen met de meest elementaire kennis van de elektriciteitsleer en waar het eindigt hangt af van vragen en interesses van de leden. In ieder geval zal er uitleg komen over wissel- en gelijkstroom, transformators, relais, led's, transistors, digitale techniek enz. enz.  In eerste instantie is het niet de bedoeling dat een speciaal treinen besturingssysteem behandeld wordt, het is veel meer de bedoeling dat de leden zelf verder kunnen met de opgedane kennis.  Een bijkomend voordeel is natuurlijk wel dat deze leraar gewoonlijk altijd aanwezig is op onze clubavond om technische vragen te beantwoorden.

Een ieder die geïnteresseerd is in elektronica en computers bij modelspoor zal zeker een keer gehoord hebben over Arduino computers.  Deze kleine en heel goedkope computers worden veel ingezet bij onze hobby.  Mochten er leden zijn die meer willen weten over het programmeren van deze computers dan kan daar op de trainingsavond, en natuurlijk ook daarna, aandacht aan besteed worden.